Welkom

Dit betreft de help / Vragen sectie

Rechts zie je een aantal veel gestelde vragen en antwoorden.

Veel succes en we hopen dat het probleem hier snel wordt opgelost.

Algemeen

- Wat is Zazell.nl?
- Moet ik mij aanmelden om te kunnen downloaden?
- Is het downloaden van de muziek uit de downloadshop legaal?
- Waarom moet ik bij het downloaden mijn e-mailadres invullen?
- Ontvang ik een cd per post?
- Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet tevreden ben of een verkeerd album/single heb besteld?
- Ik heb mijn muziek bestanden verplaatst maar hierbij zijn nummers beschadigd, verloren gegaan of verdwenen. Wat nu?

Albums/Singles

-
Wat is een album/single?
- Hoe kan ik een nummer voorbeluisteren?
- Hoe betaal ik een album/single?
- Hoe download ik een album/single?
- Hoe zoek ik een album/single?
- De betaling is wel verwerkt, maar ik kan niet downloaden en/of de download is niet geleverd?
- Het downloaden is mislukt en/of werd afgebroken. Wat nu?
- De betaling en de download zijn succesvol verlopen, maar ik kan de download niet terugvinden op mijn PC.

Zip bestanden

- Hoe open ik een zip-bestand?
- Hoe open ik een zipbestand op een Mac?

CD branden

- Hoe brand ik zelf een cd?
- Ik heb een cd gebrand, maar deze speelt niet af. Wat nu?

Algemeen

Wat is Zazell.nl?

Zazell.nl is dť plek om je favoriete muziek te downloaden. Het is een downloadshop welke de mogelijkheid biedt om digitale bestanden legaal en tegen betaling te downloaden. De muziekbestanden worden opgeslagen op jouw computer, zodat je ze later weer af kunt spelen, op cd branden of kopiŽren naar de portable cd speler

Moet ik mij aanmelden om te kunnen downloaden?

Het is niet nodig om je aan te melden. De downloadshop werkt niet met een abonnement, je betaalt afzonderlijk voor de muziek die je wilt hebben. Je hoeft vooraf geen bedrag te storten en je krijgt ook niet aan het einde van de maand een verrassende afrekening. Je weet altijd precies wat je betaalt en wat je ervoor krijgt.

Is het downloaden van de muziek uit de downloadshop legaal?

Ja, alle muziek die je via de downloadshop koopt, is gegarandeerd legaal. Van jouw betaling dragen we netjes het afgesproken bedrag af aan de platenmaatschappij en de BUMA/Stemra, zodat jouw favoriete artiest keurig krijgt wat hem (of haar) toekomt.

Waarom moet ik bij het downloaden mijn e-mailadres invullen?

Je ontvangt een orderbevestiging van je bestelling per e-mail.

Ontvang ik een cd per post?

Nee, Zazell.nl is een online downloadshop. Wanneer je een album/single besteld dien je de muziek te downloaden.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet tevreden ben of een verkeerd album/single heb besteld?

Omdat alle gedownloade muziek ook op een cd gebrand kan worden, is het retourneren van een aankoop/download niet mogelijk. Dit is ook simpelweg niet controleerbaar voor beide partijen. Daarom is het niet mogelijk om geld terug te krijgen.

Ik heb mijn muziek bestanden verplaatst maar hierbij zijn nummers beschadigd, verloren gegaan of verdwenen. Wat nu?

Wij zijn verantwoordelijk voor het leveren van volwaardige muziekbestanden, na aankoop een levering is het jouw verantwoording op welke wijze je de bestanden opslaat en bewaart. We kunnen de bestanden helaas niet opnieuw uitsturen en geen geld retourneren nadat muziekbestanden succesvol betaald en geleverd zijn.

Albums/Singles

Wat is een album/single?

Een album is een collectie muzieknummers, een single is een muzieknummer. Wanneer je een album/single bestelt en download wordt deze geleverd als een gecomprimeerde map (zip-bestand) met daarin hoge kwaliteit MP3 bestanden. De gecomprimeerde map is standaard te openen in Windows. De MP3's zijn DRM-vrij, wat betekent dat je deze onbeperkt kunt afspelen op en kopiŽren naar je PC, mobiele telefoon, MP3speler, PDA, etc.

Hoe kan ik een nummer voorbeluisteren?

Klik op het afspeelknopje om een nummer te beluisteren.

Hoe betaal ik een album/single?

Hoe betaal ik een album/single?

Hoe download ik een album/single?

Het downloaden gebeurt in een paar stappen:
  1. Plaats via de knop het album/de singel in het winkelwagentje.
  2. Druk op 'Afrekenen'.
  3. Kies een betaalmethode en vul je e-mailadres in.
  4. Klik op 'Order downloaden'. Kies voor 'Opslaan' en kies een map waarin het album opgeslagen moet worden, zodat je het zip-bestand na het downloaden gemakkelijk terug kunt vinden (bijvoorbeeld het bureaublad).

Hoe zoek ik een album/single?

Je kunt zoeken op artiest of titel in het zoekveld rechts bovenaan de pagina, druk op 'Zoek'. Klik bij 'Gevonden Artiesten' of 'Gevonden Tracks' op uw juiste keuze.

De betaling is wel verwerkt, maar ik kan niet downloaden en/of de download is niet geleverd?

Neem contact met ons op via het contactformulier en vermeld eventuele foutmeldingen die je te zien kreeg tijdens het bestellen.

Het downloaden is mislukt en/of werd afgebroken. Wat nu?

In de meeste gevallen is de download opnieuw te starten via de orderbevestiging. Hierin staat een link. Sla altijd de download(s) direct op, anders zijn ze niet afspeelbaar. Wanneer dit niet lukt, neem dan contact op met ons via het contactformulier.

De betaling en de download zijn succesvol verlopen, maar ik kan de download niet terugvinden op mijn PC.

Wellicht heb je de download in een onbekende map opgeslagen.
  1. Ga met de muis naar Start en via de Zoek optie selecteert u 'Naar bestanden of mappen', en klik op 'Alle bestanden en mappen'.
  2. Vul in het zoekveld de artiest in en volg de aanwijzingen in het linkervenster als je de zoekopdracht wilt uitvoeren.
  3. Nadat de bestanden gevonden zijn klik je met de rechter muisknop op het bestand en klik je op 'Bijbehorende map openen'.

Zip bestanden

Hoe open ik een zip bestand?

Een zip-bestand is een gecomprimeerde map met meerdere bestanden. De MP3-bestanden zijn 'ingepakt' in deze gecomprimeerde map. De MP3's moeten dus uitgepakt worden als je ze wilt afspelen, branden of kopiŽren naar je speler.
  1. Dubbelklik op het zip-bestand.
  2. Selecteer alle bestanden
  3. Sleep ze naar een nieuw aangemaakte map.

Heb je nog geen uitpakprogramma? Download dan een gratis proefversie van WinZip op www.winzip.com. Als je nu het zip-bestand opent, kun je bij de mediabestanden.

Hoe open ik een zipbestand op een Mac?

Wanneer een zip-bestand niet geopend kan worden op een Macintosh Computer, kunt u het gratis uitpakprogramma Zipeg gebruiken.
  1. Download Zipeg via deze link http://www.zipeg.com/mac.home.html.
  2. Installeer Zipeg op uw Macintosh Computer.
  3. Open hierin het zipbestand en pak het zipbestand uit.

CD branden

Hoe brand ik zelf een cd?

1. Pak het bestelde muziek zip bestand uit.
  2. Plaats een lege cd in de cd-recorder
  3. Start je cd brandprogramma.
  4. Kies voor de optie audio-cd in het brand programma, en voeg de MP3's toe.
  5. Volg de instructies van je cd brand programma.

Ik heb een cd gebrand, maar deze speelt niet af. Wat nu?

Een veel voorkomende fout bij het branden van cd's is dat de cd gebrand wordt als Data-CD. In dat geval zal de CD alleen afgespeeld kunnen worden in een speler die MP3 CD's ondersteund. Kies bij het branden voor audio-CD.

Een andere veel voorkomende fout bij albums is dat ze niet worden uitgepakt voor het branden. Albums worden aangeleverd als zip-bestand. Dit zip-bestand moet eerst uitgepakt worden. De uitgepakte, losse MP3 bestanden moeten worden gebrand op een audio-CD via een brandprogramma als Nero.